Blowout-behandeling voor haar: alles wat u moet weten - Schoonheids Promotie (2024)

Een blowout behandeling is een salonbehandeling die ervoor kan zorgen dat je haar er prachtig en zijdezacht uitziet. In dit artikel nemen we alles door wat u moet weten over blowout-behandelingen.

Blowout-behandeling voor haar: alles wat u moet weten - Schoonheids Promotie (1)

Dus, wat is een blow-out precies?

Een blowout behandeling helpt om glad, volumineuze en stijl weerbarstig haar. Blowouts kunnen thuis worden gedaan met behulp van de juiste producten en stylingtools of ze kunnen professioneel worden gedaan in een salon.

Wat is een blow-out?

Een blowout is een haarbehandeling die wordt gedaan na het wassen, conditioneren en handdoekdrogen van je haar.

Blowouts zijn meestal standaard als onderdeel van de salonbehandeling en worden gedaan nadat je haar is geknipt en gewassen.

Een stylist gebruikt keramische of andere ronde borstels en een föhn om je haar uit te blazen en zal daarna verschillende haarproducten gebruiken om de stijl af te sluiten.

Voordelen van een blowout

Wist je dat vrouwen in de jaren 1950 één keer per week salons bezochten om hun haar te laten wassen en een blowout-behandeling te ondergaan?

De voordelen van een blow-out zijn onder andere:

Volumizes

Een van de belangrijkste redenen waarom vrouwen overal van blow-outs houden, is omdat het helpt om hun haar volumineuzer te maken.

Het geheim zit in de ronde haarborstels, die een grote diameter hebben en leiden tot grote, golvende delen van het haar, naast de manier waarop een blow-out wordt gedaan.

Haarwortels staan rechtop na een blow-out, omdat de methode om je haar uit te blazen inhoudt dat je direct op de hoofdhuid blaast en bij de wortel begint.

Dit geeft het uiterlijk van full-volume haar.

Ontwart en verzacht

Omdat je je haar borstelt tijdens het föhnen, ontwart het krijgen van een blow-out je haar en bereidt het voor op styling, zoals krullen en mooie golven in je haar krijgen.

Een blow-out kan helpen het uiterlijk van kroezen te verminderen en ervoor te zorgen dat je haar glad is als het goed wordt gedaan.

Minder producten gebruiken

Omdat een blowout je haar ontwart en op natuurlijke wijze door de föhn zelf vervluchtigt, hoef je geen extra producten te gebruiken om je haar te volumiseren of te ontwarren.

Meestal zijn alleen shampoo, conditioner, hittebeschermend middel en textuurspray alles wat nodig is voor een blowout-behandeling.

Als je echter een volumizing spray wilt gebruiken, wie zegt dat je dat niet kunt?

Kan thuis worden gedaan

U hoeft niet te wachten op een afspraak om uw blow-out te doen.

Blowouts kunnen gemakkelijk thuis worden gedaan en met zoveel producten en video’s die online beschikbaar zijn, kunt u erachter komen hoe u thuis een blowout-behandeling op uzelf kunt doen.

Gedaan in slechts een uur

Wanneer ze in een salon worden gedaan, omvatten blowouts alleen wassen, je haar uitblazen, vervolgens stylen en een textuur of andere spray aanbrengen voor extra grip.

Dit alles kan in slechts een uur worden gedaan, wat betekent dat u deze behandeling kunt doen vóór een groot evenement zoals:

  • Een nacht in de stad
  • Bruiloften
  • Datums
  • Babyshowers

Lees ook: Keratinebehandeling of Kleur Eerst? Wat is het beste? (Opgelost!)

Wat is het verschil tussen een blowout en keratine behandelingen?

Blowout-behandeling voor haar: alles wat u moet weten - Schoonheids Promotie (2)

Een gewone blowout moet niet verward worden met een Braziliaanse blowout.

Een Braziliaanse blowout is een populaire term voor keratinebehandelingen die in het haar gaan om het glad te strijken en kroezen te voorkomen.

Keratinebehandelingen, zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken vloeibare keratineproducten om een laag over elke haarstreng te creëren die het haar bindt en beschermt en gladstrijkt.

Er zijn echter verschillende belangrijke verschillen tussen Braziliaanse blowouts en Keratine-behandelingen en regelmatige blowouts:

Kosten

Blowouts zijn over het algemeen niet al te duur.

Een blow-out bij een salon kost over het algemeen ongeveer 45 dollar of minder en wordt meestal standaard geleverd met een knipbeurt of andere salonbehandeling, zoals een haarverfbehandeling.

Braziliaanse blowouts zijn daarentegen duurder, variërend van ergens tussen de 200 en 400 dollar

Voordelen

We hebben het al gehad over de voordelen van regelmatige blow-outs. Van het volumiseren en ontwarren van je haar tot het vergroten van je zelfvertrouwen, blowouts hebben veel voordelen.

Een Braziliaanse blow-out wordt echter gedaan na het aanbrengen van een keratinebehandeling, wat leidt tot gladder haar dat maanden kan duren.

Dit is ook de reden waarom Braziliaanse blowouts duurder zijn en niet in elke salon kunnen worden gedaan.

Werktuigs

Je kunt zowel keratinebehandelingen als blowout behandelingen thuis en in een salon doen.

Keratinebehandelingen omvatten echter het gebruik van keratineproducten naast shampoo en conditioner, terwijl je bij regelmatige blowouts alleen shampoo en conditie nodig hebt voordat je met de blow-out begint.

Zal een blow-out haarschade veroorzaken?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je haar.

Over het algemeen is het veilig om één keer per week blow-outs op je haar te doen, omdat dat is hoe vaak experts zeggen dat je je haar veilig met warmte kunt behandelen zonder het te beschadigen.

Als je echter al haar hebt dat overmatig gestyled, droog en broos is, is het het beste om elke vorm van warmtebehandeling gedurende ten minste enkele weken te vermijden.

Hierdoor kan je haar zichzelf herstellen.

Blowouts worden helaas beschouwd als een warmtebehandeling, omdat u een föhn gebruikt om dit te doen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om schade door een klapband te verminderen, waaronder:

  • Gebruik een hittebeschermende spray in je haar voordat je aan de blowout begint, die voorkomt dat je haar te beschadigd raakt door de hitte
  • Gebruik een föhn op ongeveer 6 centimeter afstand van je wortels, omdat dit de hoeveelheid directe warmte op je haar kan verminderen
  • Houd het vuur laag-gemiddeld bij een blow-out
  • Gebruik de “hoge” snelheidsinstelling en blaas je haar uit door de haarschacht en niet door de lokken, omdat dit je haarschubben kan beschadigen

Hoe lang duurt de behandeling?

Blowout-behandelingen zijn gemaakt om u zich op uw best te laten voelen terwijl u profiteert van de volumineuze look en feel van een blow-out.

Je blowout-behandeling duurt meestal totdat je besluit om je haar opnieuw te wassen, waarna je haar het stylingeffect verliest en alle producten wegspoelt die je blowout hebben geholpen zijn vorm te behouden.

Over het algemeen kunnen blowouts zonder je haar te wassen tussen de 3 en 5 dagen duren.

Voor dikker haar dat enigszins beschadigd is, kun je kijken naar het langere einde van deze periode. Fijn haar dat zijdezacht is, kan het moeilijker hebben om de blowout-look te behouden.

Tips om blowouts langer mee te laten gaan

Zelfs als je fijn haar hebt, zijn er verschillende tips die je kunt gebruiken om je blowout wat langer te laten duren.

TIP 1: Styling van je haar na een blow-out- Als je ervoor kiest om dit te doen, kun je je haar krullen na een blow-out om meer textuur aan je haar te geven en de blowout langer te laten duren

TIP 2: Minimaliseren van beweging- Doe het rustig aan na je blow-out. Weet wel dat hoe meer je beweegt, ook als je in bed ligt en gewoon rondloopt, hoe korter je blowout zal duren.

Tip 3: Gebruik een textuurvaste spray – Veel houdsprays zijn nu op de markt om u te helpen het uiterlijk van uw blowout en styling dagenlang te behouden.

Finishing sprays zijn geweldig om je die tousled look te geven en kunnen zelfs je haar beschermen tegen vocht dat het uiterlijk van je blowout kan verpesten.

Lees ook: Japanse haaruitstrijking vs Braziliaanse blowout – Belangrijke feiten

Hoe een blowout-behandeling thuis te doen

Blowout-behandeling voor haar: alles wat u moet weten - Schoonheids Promotie (3)

Volg de onderstaande stappen voor een blowout-behandeling thuis en onthoud dat oefening kunst baart.

Na een paar pogingen kun je jezelf een geweldige blow-out geven en geld besparen door dure salons te vermijden.

StAfl. 1: Shampoo en verzorg je haar met je favoriete producten. Zorg ervoor dat je shampoo en conditioners sulfaat- en parabenenvrij zijn.

Stap 2: Droog je haar met een handdoek door het droog te deppen en vergeet niet om het niet krachtig droog te wrijven, omdat dit ervoor kan zorgen dat het gaat pluizen.

Stap 4: Gebruik een priming spray of heat protectant spray om je haar voor te bereiden voordat je gaat föhnen.

Stap 3: Zodra je haar halfdroog en geprimed is, deel je het af met je favoriete haarclips om het gemakkelijker te beheren.

Snijd eerst het bovenste deel van je haar af, dan de onderste onderste helft van je haar in twee secties.

Stap 4: Droog je haar ruw totdat het bijna volledig droog is en ongeveer 20% vochtig voordat je de blowout doet

Stap 5: Gebruik een grote, keramische ronde borstel en begin met het föhnen van je haar dat van je wortels tot aan je uiteinden werkt en sectie voor sectie werkt, te beginnen met je onderste delen.

Zodra je klaar bent met het onderste deel van je haar, blaas je het bovenste gedeelte van je haar uit

Stap 6: Style je haar naar wens

Stap 7: Maak de look af met een volumineuze spray of houd vast spray om de look langer mee te laten gaan

Disclaimer: Deze site is niet bedoeld om professioneel of medisch advies te geven. Alle inhoud op schoonheidspromotie.nl is alleen voor informatieve doeleinden. Alle adviezen moeten naar eigen goeddunken worden opgevolgd. Ingrediënten kunnen op elk moment veranderen, dus controleer altijd het productetiket voordat u het gebruikt. Bekijk hier ons volledige disclaimerbeleid.

Blowout-behandeling voor haar: alles wat u moet weten - Schoonheids Promotie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6206

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.